Despre desen, cu Cristina Hentea!

Written by

Cristina Hentea este o tânără din Mediaș, pasionată de artă, care în prezent este studentă la Universitatea de Arte și Design Cluj Napoca, secția grafică. Cristina a ales să studieze la această facultate deoarece vede o oportunitate de a lucra în domeniu și vrea să depășească stadiul de hobby față de artă. Dorința ei este să ajungă artist grafician.

Povestea ei împreună cu arta a început astfel: “Am început să desenez de la o vârstă foarte fragedă, fiindcă îmi era mai ușor să le explic prin desene părinților mei ce voiam. Văzând că am o înclinație pentru acest domeniu, părinții mei au decis că ar fi benefic să îmi dezvolt această pasiune, astfel că am participat la diverse cercuri de artă.

Întrebată ce folosește atunci când desenează, Cristina ne-a răspuns: “În primul rând, am mereu la mine un caiet și un creion, nu se știe niciodată când poți să întâlnești ceva ce te poate inspira pentru următoarea lucrare. Pe lângă creion, deoarece majoritatea lucrărilor mele sunt într-o combinație de culori alb-negru, folosesc pixul și tușul.

Sursa de inspirație pentru lucrările sale sunt oamenii din jurul ei, fie că este vorba despre prieteni sau oameni pe lângă care trece pe stradă. “Subiectele abordate de mine sunt oamenii, în special figura umană. Îmi place să detaliez diverși factori, pe care majoritatea oamenilor nu ii observă sau nu le acordă o atenție deosebită.

Noi îi mulțumim Cristinei pentru interviul acordat și îi urăm mult succes în continuare, iar dacă v-au plăcut desenele ei, puteți să îi urmăriți activitatea pe contul de Instagram “fix_din_pix”.


Mulțumiri speciale celor de la Coffe Coop® Mediaș, ei ne găzduiesc ori de câte ori avem nevoie!

Tag-urile articolului
· · ·
Categoriile articolului:
Arta · Local · Monden

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Content Protection by DMCA.com