Despre alegerile care au trecut

Written by

Alegerile au venit si au trecut .Poporul,in frunte cu guvernul si presedintele, s-a exprimat,iar noi vom avea inca 4 ani conducatorii pe care ii meritam.

Puterea ne asigura ca totul a decurs normal,guvernul si-a facut treaba, STS-ul a numarat ce trebuie, jandarmii au permis cui trebuie sa intre in salile cu sacii plini cu voturi, candidatii cu ,,acreditare’’ au umblat pe unde au vrut, cu masca sau fara masca, iar rezultatele sunt cele care sunt.

In ciuda evidentelor poporul a votat. Pensionarii au votat pe cei care le-au luat 26% din drepturile stabilite prin lege,parintii au votat pe cei care nu au dat alocatiile copiilor, dascalii au votat pentru nemarirea salariului(prevazuta,de altfel, de lege), somerii i-au votat pe cei care i-au lasat fara locuri de munca, iar tinerii frumosi si liberi au votat conform manipularii.

Ce mai conteaza ca dupa alegeri virusul a explodat? Cine trebuia a obtinut ce a vrut si ne asteptam sa lucreze la fel si de Mos Nicolae.

Chiar cu riscul infestarii intregului popor vom avea alegeri pe 6 decembrie, fiindca asa vrea ,,guvernerul’’ si ,,kaiserul’’.

Conteaza ca, in ciuda existentei unor dosare penale pe frauda electorala, voturile a mii de romani sunt aruncate la gunoi? (vezi situatia de la sectorul 1).

 

Bine ca nu a fost la guvernare ,,ciuma rosie’’ fiindca am fi avut razboi civil.(Iar vom fi acuzati de pesedism sau putinism).

Si ce se intampla la nivel macro se poate regasi,sub o forma sau alta, la nivelul fiecarei comunitati.

Spre exemplu in Medias.

Surpriza mare o reprezinta neintrarea ,dupa 30 de ani, a UDMR-ului in Consiliul Local. Este greu de crezut ca dintr-o populatie de 1800 de oameni cu drept de vot si destul de disciplinata, cand este vorba de interesul lor, doar 657 voteaza pentru etnia lor. Si mai suspect este faptul ca pentru Consiliul Judetean , UDMR-ul obtine 731 de voturi, mai mult decat la Consiliul Local. Iarasi este greu de presupus ca exista cetateni de etnie maghiara care sa voteze pentru Consiliul Judetean si sa nu-si voteze candidatii pentru Consiliul Local. Cu 731 de voturi la Consiliul Local,UDMR-ul ar fi avut doi consilieri locali. Din ce stim , pana acum nu au fost alegeri locale la care prezenta cetatenilor de etnie maghiara sa fi fost sub 1200.La aceste alegeri, in conditii de pandemie, din investigatiile facute de noi rezulta ca la vot au fost aproximativ 1000 de unguri. 95% au votat cu UDMR. Unde este diferenta de voturi? Cine a avut interes ca UDMR sa nu intre in Consiliul Local? Sunt intrebari la care ar trebui sa reflectam cu totii, dar, mai ales, liderii UDMR local. Asta daca au facut vreo analiza a votului.

O alta necunoscuta. Am identificat 12 cetateni din zona aferenta sectiei de votare nr.138(Sc.gen.nr.3), care au afirmat ca l-au votat pe Petrescu George pentru functia de primar. Paradoxul este ca la aceasta sectie, unde a votat si Petrescu, acesta a obtinut doar 8 voturi.Este posibil ca el insusi sa nu se fi votat?

In timpul campaniei cineva a postat urmatoarea maxima a monseniorului Coposu: ,,Ca si in alte dati,calitatea umana a celui ales va arata si gradul de educatie a celor care l-au ales.’’ In Medias postarea respectiva a avut peste 500 de aprecieri. Tinand seama de aceste aprecieri, este cel putin ciudat faptul ca partidul domnului Coposu a avut doar 191 de voturi, iar candidatul acestuia numai 164 de voturi. Bizar!!!

Si, nu in ultimul rand, Macaveiu Mihai a obtinut 1831 de voturi fata de 2016 cand a avut peste 6000 de voturi.Oare sa se fi erodat acesta atat de mult in 4 ani incat sa piarda peste 60% din votanti. Am identificat cel putin 2 sectii de votare unde votantii lui Macaveiu au fost prezenti intre 100 si 150, iar voturile au fost sub 30, respectiv sub 50 de voturi.

Toate cele de mai sus,coroborate cu stirile din 27.09.2020, cand s-au descoperit buletine de vot gata stampilate pe candidatii PNL, sunt de natura sa ridice mari semne de intrebare asupra corectitudinii votului din Medias. Dar ce mai conteza acum?

In stilul marelui carmaci, care si-a tras guvernul lui, care vrea sa desfiinteze opozitia, asa si micul carmaci si-a tras Consiliul lui si acum are toata puterea in Medias.

Dumnezeu sa ne ajute,ca romani, ca cetateni si pe fiecare in parte!

Articol scris de Ghiță Rusu

Categoriile articolului:
Local

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Content Protection by DMCA.com