Ce înseamnă la ora actuală să fii turist în Mediaș?

Written by

Continuăm seria „Turism în paragină”, iar în episodul de astăzi ne-am propus să vedem cam ce presupune să fii la ora actuală turist în Mediaș.

Ajuns în majoritatea cazurilor din întâmplare ca turist prin Mediaș, deoarece promovarea turistică a orașului nostru lipsește cu desăvârșință (sau cel puțin una profesionistă) ești întâmpinat, în cazul în care ai sosit cu mașina personală sau un autocar, de drumuri proaste si pline de gropi. Deja o primă impresie proastă în contul turistului nostru. Dar să spunem că turistul ajunge în Mediaș cu trenul. Ce o să găsească în gară? Mizerie!

Plimbându-se pe străzile urbei, turistul o să găsească mizerie la tot pasul, coșuri de gunoi insuficiente, mașini parcate haotic, în special în centrul istoric, dar și pe principalele drumuri ale orașului și cel mai grav, clădiri istorice cu fațada distrusă. La ultimul punct enumerat am putea aminti clădirea liceului „Stephan Ludwig Roth”, care datează din anul 1912 și imobilul situat pe strada Nicolae Iorga numărul 17 (Casa Toppeltin).

Cam așa ne întâmpinăm turiștii care vin la noi în oraș. Departe de o primire călduroasă…

Mergem mai departe și ne întrebăm cam ce impresie îi lasă turistului nostru faptul ca în afară de „Turnul Steingässer” și „Turnul Fierarilor”, în care își desfășoară activitatea o cafenea din municipiu, niciunul din celelalte 7 turnuri medievale rămase din oraș nu pot fi vizitate. În condițiile în care peste tot prin Europa turnurile medievale sunt deschise publicului chiar și numai pentru panorama pe care acestea le oferă, la noi indiferența ne lasă fără turiști și banii cu care aceștia pot contribui la bugetul local. Bani care ar putea fi folosiți măcar pentru întreținerea obiectivelor turistice.

Făcând o scurtă recapitulare, putem spune că să fii turist în Mediaș la ora actuală e departe de a fi turist într-un oraș medieval, mic și cochet.

În așteptarea următorului episod din seria „Turism în paragină” vă propunem următoarea temă la care să vă gândiți:

Cât timp este necesar să vizitezi toate obiectivele disponibile la momentul actual?

Categoriile articolului:
Local · Opinii · Turism

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Content Protection by DMCA.com