Lucia, medieșeanca pasionată de fotografie

Written by

Despre fotografie, cu Lucia Caragiov!

În cadrul seriei de interviuri „tineri și povești de succes” am stat de vorbă cu Lucia Caragiov, o tânără medieșeană pasionată de fotografie. Iată ce am discutat cu Lucia:

Cine este Lucia Caragiov și cu ce se ocupă în prezent?

Mă numesc Lucia Caragiov și la momentul de față sunt proaspătă studentă în Danemarca. Pe lângă studii mă preocupă fotografia digitală și cea pe film, dar și cititul.

Cum ți-ai dat seama de pasiunea ta pentru fotografie și în urmă cu cât timp?

Cam în urmă cu 6 ani a picat în brațele mele un aparat foto pentru prima dată și mi-am dat seama că a fotografia este mai mult decât simpla apăsare a unui buton. Încet, încet am învățat diferite tehnici și abordat diferite viziuni pentru ca în final să îmi descopăr propriul stil.

Ce aparatură folosești pentru realizarea fotografiilor?

În fotografie, aparatura folosită nu joacă rolul principal pentru realizarea imaginilor calitative. Experiența, dar și viziunea estetică contribuie mult mai mult la crearea unor fotografii speciale decât un simplu aparat foto. Ca aparatură am ales să folosesc produse Canon, și mai exact Canon 80D pentru fotografia digitală și Canon AE-1 pentru proiectele pe film. Cele două aparate sunt acompaniate de lentile fixe de 50mm, iar ocazional de un zoom versatil cu diafragmă fixă pe toată plaja focală.

Ai un top 5 cu cele mai interesante fotografii realizate de tine?

Top 5 cele mai interesante fotografii făcute de mine ar trebui să fie următoarele. Fotografia mea preferată este un peisaj de noapte din Munții Făgăraș în care se poate vedea și cabana Bâlea. Din același set face parte și imaginea cu răsăritul de pe Transfăgărășan. Setul cu imagini de la metrou sunt realizate pe film Fuji C200 în diferite locații din sistemul subteran bucureștean. Ultima fotografie: un răsărit dintr-o dimineață rece în orașul unde îmi petrec studenția, Aarhus.

Ce program de editare foto folosești și pe ce pui accent când editezi o poza?

Pentru editarea fotografiilor folosesc programul Photoshop CC. Când editez o poză pun foarte mult accentul pe evidențierea culorilor calde, deoarece acestea conferă imaginii un aer mai primitor, mai blând. Însă ce e prea mult strică, așa că încerc să editez fotografiile cât mai puțin pentru a nu le răpi din atmosfera lor originală. Aceste funcții de bază se pot ajusta chiar și pe aplicații pentru mobil cum ar fi Lightroom Mobile, pe care îl folosesc de asemenea. Fotografiile pe film nu le editez niciodată, deoarece acest lucru ar distruge frumusețea și stilul autentic pe care diferitele tipuri de peliculă le au.

Crezi că telefonul mobil este suficient de bun pentru a realiza fotografii de calitate?

Desigur, eu folosesc și telefonul mobil pentru multe tipuri de fotografie. Consider că este la fel de capabil ca și orice altă cameră foto dacă este utilizat cu pricepere. Mulți fotografi sunt de părere că telefonul mobil nu va depăși niciodată calitatea imaginilor efectuate cu un aparat profesional. Eu spun că, chiar dacă tehnologia camerei foto din telefonul mobil nu este la fel de dezvoltată, fotografierea cu mobilul este și ea o formă de artă validă care presupune creativitate și originalitate.

Ce sfaturi ai pentru un fotograf la început de drum?

Sfatul meu pentru un nou pasionat de fotografie este să facă cât mai multe poze. Să nu îl oprească niciodată gândul că ceea ce urmează să fotografieze nu este destul de bun. Trebuie să își urmeze instinctul și să fotografieze ceea ce îi place. Un alt sfat mai tehnic este să învețe și teoria din spatele unor fotografii reușite, însă acest pas este opțional. Pentru a crea artă nu este recomandată copierea unor șabloane, ci descoperirea proprii estetici cu ajutorul acestora. Recomand și încercarea fotografiei pe film. Acest proces analog te forțează să te gândești de două ori înainte de a apăsa pe buton, o experiență care te poate apropria și mai tare de fotografie.

Dacă v-au plăcut pozele Luciei sau v-au fost utile sfaturile ei, puteți să îi urmăriți activitatea pe contul personal de Intagram caragiov”.


Îi mulțumim Luciei pentru interviul acrodat și îi dorim mult succes în continuare. Mulțumiri speciale celor de la Coffe Coop® Mediaș, ei ne găzduiesc ori de câte ori avem nevoie!

Tag-urile articolului
· · ·
Categoriile articolului:
Local · Monden · Online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Content Protection by DMCA.com