Mediașul, un oraș turistic neexploatat

Written by

Mediaș, un oraș neexploatat din punct de vedere turistic!

Începând cu articolul de față vă propunem să urmăriți campania noastră jurnalistică intitulată „Turism în paragină”, prin care ne dorim să observăm în ce stare se află în prezent turismul local, sperând ca la finalul acestei campanii să se găsească soluții din partea autorităților pentru revitalizarea turismului din Mediaș.

După cum vă puteți da seama și din titlul acestui articol, Mediașul este un oraș cu un potențial turistic imens, însă din păcate nimeni nu este preocupat să fructifice acest potential turistic.

Mediașul poate reprezenta o adevărată mină de aur al turismului din Nordul județului Sibiu datorită istoriei sale de peste 750 de ani și a monumentelor istorice unice în România.

Azi însă, nu o să discutăm despre ce este atât de special la acest oraș, deoarece urmează să abordăm această temă în episoadele următoare ale campaniei noastre jurnalistice „Turism în paragină”. Azi ne propunem să tragem un semnal de alarmă că nu se mai poate continua în acest fel dacă vrem să atragem și niste fonduri la bugetul local care sa provină de pe urma turismului local (niște bani care ar putea fi investiți în mentenanța obiectivelor turistice).

V-ați pus vreodată întrebarea oare ce poate vizita un turist în orașul nostru?

Dacă nu, ne-am pus noi această întrebare și am ajuns la concluzia că exista destul de puține obiective turistice în oraș care pot fi vizitate. La ora actuală exista trei muzee care sunt deschise publicului, și anume „Muzeul Gazelor Naturale”, „Casa memorială Hermann Oberth” și „Muzeul Municipal Mediaș”, acesta din urmă administrând și „Casa memorială Stephan Ludwig Roth” și „Turnul Steingasser”, care se pot vizita la cerere. Pe lângă acestea se mai pot vizita „Biserica Evanghelică Sfânta Margareta” și „Casa de lângă Sinagogă”.

Restul turnurilor medievale din oraș se pare că e mai bine să fie admirate doar din afară, în special „Turnul Trompeților”, poate cel mai reprezentativ obiectiv turistic pentru Mediaș.

Făcând o paralelă între clădirea actuală unde își desfășoară „Muzeul Municipal Mediaș” activitatea și turismul din oraș, putem spune că acea clădire descrie perfect situația turismului din Mediaș, și anume, are multe de arătat, însă nu e ajutat să prospere, clădirea actuală a muzeului neputând să găzduiască toată expoziția disponibilă în prezent.

Având atâtea monumente turistice și locuri care merită să fie vizitate în oraș ne-am întrebat care este motivul pentru care acestea nu sunt valorificate la adevăratul lor potențial și am ajuns la concluzia că la mijloc este vorba ori de incompetența autorităților locale să gestioneze o asemenea „comoară” ori de dezinteresul total al acestora să realizeze mai mult decât este obligatoriu sa facă.

În încheierea episodului de astăzi vă propunem sa va gândiți la trei teme care urmează să fie dezbătute în episoadele următoare:

Ce înseamnă la ora actuală să fii turist în Mediaș?

Cât timp este necesar să vizitezi tot ce e disponibil la momentul actual?

Câți bani lasă în urma lui un turist care trece prin Mediaș?

Tag-urile articolului
· ·
Categoriile articolului:
Local · Online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Content Protection by DMCA.com