Alexandru Vijoli, o speranță a artei medieșene!

Written by

Alexandru Vijoli este un tânăr medieșean, iubitor al artei, care în prezent este student la Facultatea de Arte și Design Timișoara din cadrul Universității de Vest Timișoara, secția grafică. El realizează desene, picturi, dar și lucrări digitale.

Povestea lui împreună cu arta a început cam așa:

Am început să desenez de mic, încă de când nu știam să umblu atât de bine. Totul era o joacă.

După ce am mai crescut, o influență mare a avut-o și familia mea, deoarece mulți membrii ai familiei activează în diferite domenii ale artei, precum sculptură, design, muzică sau arhitectură.

Alex este spontan când vine vorba de pictat:

Nu obișnuiesc să îmi fac un necesar de materiale înainte de a mă apuca de lucru, de obicei folosesc ce am la îndemână. Cel mai des folosesc culori de apă sau acrilice.

La începutul interviului ne spuneai că realizezi și lucrări digitale, ai putea să ne explici ce presupune să faci o lucrare digitală?

Desigur! Majoritatea lucrarilor le realizez cu ajutorul programului Procreate, insa folosesc destul de des si Adobe Photoshop. Si aici ma bazez pe improvizatie, pornesc de la o sursa de inspiratie, un model sau o idee spontana, iar dupa aceea dau frâu liber imaginației. La final, dupa ce termin compoziția, mă ocup și de numele operei.

De unde te inspiri pentru lucrările tale?

Pot spune că filmele și mitologia reprezintă surse de inspirație pentru mine, însă muzica este principala sursă de inspirație, deoarece sunt obișnuit să ascult muzică în timp ce desenez.

Întrebat despre cum își petrece timpul liber, Alex ne-a spus:

Sunt pasionat de reportaje și documentare, astfel că prefer să citesc un reportaj în detrimentul unei cărți beletristice. Această pasiune vine și din prisma faptului că mă inspiră viața altor oameni.

Un top 5 al lucrărilor tale?

Dacă v-a plăcut povestea lui Alex și lucrările sale, puteți să îi urmăriți activitatea artistică pe Instagram, urmărind contul „v.alexandru.art” unde postează poze cu lucrarile sale.


Îi mulțumim lui Alexandru aka Flacko pentru interviul acrodat și îi dorim mult succes în continuare.
Mulțumiri speciale celor de la Coffe Coop® Mediaș, ei ne găzduiesc ori de câte ori avem nevoie!
Tag-urile articolului
· · · ·
Categoriile articolului:
Local · Monden · Online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Content Protection by DMCA.com