Rusu Ioan candidează la alegerile locale din această toamnă!

Written by

 Rusu Ioan candidează la alegerile locale din 27 septembrie.

 

 

Medieșeanul Rusu Ioan candidează pentru funcția de primar al Municipiului Mediaș din  partea Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat. Fostul jucător de baschet, actualmente antrenor de copii și juniori în Sighișoara, își dorește ca alături de   o echipa tânără, să câștige alegerile locale din această toamnă.

 

Noi am luat legătura cu dânsul și l-am rugat să ne prezinte programul său electoral și ce va face, dacă  va deveni primar al orașului nostru.

“- Bună ziua Domnule antrenor! Vă mulțumim că ați acceptat propunerea noastră pentru  a ne acorda un interviu. Nu ne așteptam să vă vedem în această postură, atât de oficială și stresantă. V-am ruga mai întâi să vă prezentați, iar pe urmă să trecem la subiectul în sine.

– Desigur! Salutare tuturor cititorilor! Numele meu este Rusu Ioan și sunt antrenor de baschet la secția de copii și juniori, din păcate la Sighișoara fiindcă am fost alungat, de știți voi cine din oraș, din mai multe motive pe care consider că nu este momentul potrivit pentru a le face publice.

– Care sunt motivele care vă determină să candidați pentru funcția de primar Domnule Rusu?

 

– Vreau să candidez pentru că știu și pot, ca împreună cu dumneavoastră cetățeni  Mediașului să readucem orașul la viață, să construim un  oraș plin de animație, în care să încurajăm tineri să rămână și respectiv să se întoarcă cu drag. Sincer mi se pare că nu se pune accent pe ei! Ei sunt viitorul acestui oraș, pe care alții l-au distrus. Unde pot să meargă tinerii din Mediaș?! Spuneți-mi mie, pe câmpul dintre cartierul Gura Câmpului și piață, pe Barajul Ighișului, să facă ce? Spuneți-mi acum, să vă aud! Credeți-mă că mi-am dedicat toata viața sportului și nu îmi pare rău, acest lucru m-a făcut  să trăiesc alături de tineri, să-i înțeleg și să-i stimez. De peste 15 ani sunt antrenor și lucrez doar cu copii începând de la vârsta de 6 ani, până la 21 și toți se plâng că nu au ce face în timpul lor liber. Nu avem sport de performanță, clubul municipal sportiv nu își stimulează copii, nu îi ajută, nu avem un cinematograf, chiar unul a fost dărâmat recent, dacă ați văzut, Ion Luca Caragiale, de el este vorba. Mulți își aduc aminte de el, adolescenții nici măcar nu știu unde a fost. Nu avem o sală evenimente culturale și educaționale, nu avem locuri de joacă pentru copii, nu avem terenuri de sport deschise publicului larg decât poze pentru campanie și multă laudă si trufie, asta avem, adică nimic! Vreau să vedeți și să analizați dumneavoastră ce a făcut domnul Roman în ultimi 4 ani?

 

– Observăm că sunteți foarte supărat pe actuala conducere a orașului..

 

– Asta-i conducere Domnule? Așa arată un oraș din inima unei țări care se crede în Europa? Știm cu toții ce a făcut actuala conducere. Ne doare capul doar când ne gândim. Doamne ferește! Să vă readuc aminte când a asfaltat toată Șoseaua Sibiului și după 3 zile erau gropi și denivelări pe carosabil, după au venit cei de la apă & gaze? Că a făcut oamenii să se certe între ei pentru locurile de parcare făcute și trasate pe trotuar peste tot în oraș? Că plantează flori de 3 ori pe an, că a spart aiurea efectiv toata Automecanica și petecită fără rol sau de giratoriul unic în lume de la ieșirea din oraș spre Sibiu de care ne râde toată lumea? Mai bine deloc, decât așa! Mai nou se bagă și peste Biserică. Da, Da! Știe el, are el tehnici de manipulare în masă, crede că mai face marea cu sarea, dar nu își dă seama că tinerii și oamenii care gândesc si sunt cu capul pe umeri nu o să îl mai voteze, fiindcă se vede și doare, când promiți și nu realizezi nimic. Vă zic eu, si sunt sigur de asta, dânsul nu a făcut nimic din 2016 încoace. Ceea ce vedeți, erau deja pe hârtie, uitate probabil de fostul primar Neamțu pe birou și găsite de Gheorghe.

 

Spuneți-ne ce ați face dumneavoastră pentru oraș dacă oamenii v-ar alege?

 

–  Păi lucrurile sunt simple. În primul rând aș ruga toți tinerii care au deja 18 ani să iasă la vot. Să se gândească la ce trebuie făcut! Până la urmă, e orașul lor, ei sunt viitorul. De zic asta.. vă întrebați? Păi ieșiți seara, după ora 18 când cei cu serviciu ajung acasă obosiți. Prin centru întâlnești câini maidanezi și tineri. Tineri care stau pe terase sau pe bănci, într-o liniște înspăimântătoare. E trist, orașul trebuie exploatat la maxim atât din punct de vedere turistic cât și economic. Să se gândească că nu o fac doar pentru ei, ci pentru familie, prieteni și comunitate. De aceea, îi rog pe toți să iasă la vot să le pese și să voteze cum trebuie. E dreptul lor, trebuie să o facă!!  Adevărata schimbare o pot face doar tinerii pentru că au o altă mentalitate, o altă gândire, au acces mult mai rapid la informații și știu să exploateze din plin acest lucru,  noi avem obligația, vrem și trebuie să îi susținem.

Tag-urile articolului
· · · · ·
Categoriile articolului:
Local

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares
Content Protection by DMCA.com